duminică, 4 ianuarie 2015

CLISMA CU CAFEA – MAX GERSON

Nu la mult timp dupa incheierea postului am hotarat sa-mi aplic timp de doua saptamani o terapie mai usurica si anume clismele cu cafea, facute cunoscute lumii intregi de celebrul fizician Max Gerson a carui terapie ce-i poarta numele se aplica in clinici importante pe plan mondial.
Modul de preparare a cafelei pentru clisma
Pentru obtinerea a 250 ml cafea:
- In 300 ml apa clocotita se pun trei linguri de cafea fin macinata. Se fierbe la foc mare timp de 5 minute, apoi inca 10 min la foc mic, dupa care se lasa sa se raceasca.
Cafeaua nu se filtreaza, de aceea trebuie sa fie foarte fin macinata. Se amesteca apoi cu 750 ml apa (plata sau de izvor, dar nu distilata!) si se administreaza cu irigatorul. La inceput, se administreaza cantitati mai mici din acest preparat, crescandu-se treptat cantitatea de lichid introdusa, pana la 1l. Poate fi utilizat orice tip de cafea boabe, de orice provenienta, bine pastrata, proaspat macinata fin.
In respectiva perioada n-a existat nici un element ce poate fi remarcat. Doar revenirea de dupa clisme, la fel ca la toate cele de dinainte, cand tranzitul intestinal se reia un pic mai cu dificultate. Pe de o parte este nevoie de timp pentru a se strange ceva materie reziduala in vederea declansarii senzatiei de defecatie. Pe de alta parte, flora si mucusul sistematic spalate nu-si mai fac exemplar datoria in procesul ce are loc in intestine, motiv pentru care la defecatie se manifesta un fel de jena, nu e chiar o durere, mai mult un disconfort ce dureaza cateva zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu